We're sorry, the content you requested has not been translated into English. Displaying content in čeština language.
February 17, 2015

Šampionát Shell – Automotosprint ČR 2015

V tomto roce dochází ke spolupráci s firmou Shell Czech Republic, a.s., která si připravila pro závodníky, ale i návštěvníky zajímavé ceny a budou po celý šampionát příjemně obohacovat program závodů. Začínáme 18.4. 2015 na letišti v Hoškovicích, kde již tradičně naše závody pořádáme.

Všem závodníkům, kteří jezdili šampionát v roce 2014, zůstávají startovní čísla stejná i pro tento rok. Samolepky se startovními čísly obdržíte opět u technické prohlídky vozu. Tři závodníci (street, profi, motocykly) s nejvyšší rychlostí v cíli získají za každý závod odměnu od sponzorů. Dalším povzbuzením pro rychlé závodníky s časem pod 10s bude odměna formou volné vstupenky i bezplatného startovného pro příští závod. Za každý závod obdrží tři nejlepší ze své třídy poháry. Za celý šampionát obdrží závodníci věcné dary a vítězné poháry na posledním závodě v Hoškovicích 3.10.2015.

Dochází k několika změnám ohledně pravidel pro závodníky. Jedna z nejdůležitějších změn je povinnost použití přilby v kategorii „Profi“. Další důležitá změna nastala ve finálových jízdách. Doposud spolu soupeřili čtyři nejlepší závodníci z kvalifikace. Nyní si to stejným způsobem rozdá osm závodníků. Poražení závodníci dále nepokračují a pro určení jejich pořadí poslouží dosažený čas s reakcí z této jízdy. Pořádáme závody, na kterých se bojuje až do konce a nikdo si nemůže být jistý svým vítězstvím podle zajetého času v kvalifikaci. Věřte, že to bude opravdu napínavé. Došlo i k dalším úpravám pravidel (např. bude stačit udávat SPZ, kategorie P1 a P2 se spojily, pět tříd pro motocykly, tři závody musí být absolvovány, aby se započítaly body do šampionátu, atd). Čtěte prosím podrobně pravidla na www. automotosprint.cz
Snažíme se sjednotit pravidla spolu se slovenskými kolegy, neboť jejich desetiletá praxe v těchto závodech je spojena s dostatečnými zkušenostmi. Dne 30.5.2015 se na letišti v Přerově uskuteční společný projekt Zrýchlenia SK a Automotosprintu ČR – „Československé války“. Poprvé v historii tohoto sportu tak dojde k závodnímu klání Čechů a Slováků, kteří pojedou společný šampionát. Výsledky z tohoto soupeření se budou započítávat, jak do českého, tak i do slovenského šampionátu.

Došlo i k jednání mezi Automotosprintem ČR a Total Dip Tuning Battle (leštěnky). Výsledkem našeho snažení je společná akce 1.5.2015 na letišti Kámen u Pacova a 30.5.2015 na letišti v Přerově. Dále uvidíme, jak se společná setkání rychlých a krásných aut osvědčí v budoucnu.

Pro zajištění bezpečnosti řidičů i návštěvníků bude během každého závodu přítomna zdravotní a požární asistence. Samozřejmostí jsou toalety a rychlé občerstvení.
Těšíme se na Vás, přijďte se podívat a užít si adrenalinu.

Za Automotosprint ČR JIŘÍ NIKL

View All News

`