We're sorry, the content you requested has not been translated into English. Displaying content in čeština language.
October 29, 2014

5. Závod Automotosprintu ČR

Hoškovice byly posledním závodem, kde se rozdělovaly a započítávaly body do celkového hodnocení šampionátu. Každý závod, který pořádáme, je ovlivněn počasím a ani tentokrát to nebylo jiné. I když si polští závodníci se svým speciálem Tsunami zajeli osobní rekord a zároveň i rekord našich závodů s časem 8,975s při rychlosti 259,2km/hod, v odpoledních hodinách, kdy se již měly jezdit semifinálové a finálové jízdy, se rozpršelo natolik, že z bezpečnostních důvodů a dle našich pravidel došlo k předčasnému ukončení závodu. Předávání cen tak probíhalo ve stylu vylít pohár naplněný vodou a předat. V tomto závodě se však předávaly nejen poháry, ale i dvě krásné vázy, které pro závodníky s maximální rychlostí v cíli nechalo vyrobit město Seč. Osobně je předával starosta města, pan Marcel Vojtěch. A kdo byl nejrychlejší? Za auta to byl Konrad Zakrzewski 259km/hod a za motorky Jaroslav Špaček 233km/hod. Nejen 99 závodníků, kteří naplnili startovní listinu, ale i velký počet obdivovatelů tohoto sportu přihlíželo předávání cen pro nejlepší jezdce šampionátu, kterými se stali v kategorii street:

Třída:

S0 Filip Kamenec
S1 Petr Chvojka
S2 Štěpán Kováčik
S3 Miloš Horák
S4 Tomáš Vejdělek
S5 Vlastimil Hercok
S6 Jan Blecha
S7 Radek Jun

V kategorii profi:

Třída:

P2 Libor Filous
P3 Milan Novák
P4 Konrad Zakrzewski
P5 Jarda Pešan ml.
P6 Lukáš Klimeš
P7 Angel Bratovanov

V kategorii moto:

Třída:

M1 Ladislav Jílek
M2 Jaroslav Špaček
M3 Václav Hutla

Všem vítězům šampionátu blahopřejeme. Děkujeme sponzorům za věcné ceny, které obdrželi ti nejlepší. Každý vítěz obdržel od společnosti PARAMO, a.s. dárkové balení motorového oleje Mogul, druhý v pořadí dárkové balení čistících potřeb od společnosti Zenit, s.r.o. a třetí v pořadí reklamní materiál od Müller Motorsport.
Vyslyšeli jsme přání závodníků a uspořádali na závěr sezóny ještě jeden závod, již mimo seriál. Konal se opět v Hoškovicích.

Za Automotosprint ČR Jiří Nikl

View All News

`