We're sorry, the content you requested has not been translated into English. Displaying content in čeština language.
September 11, 2017

2.9. Kámen u Pacova 

Deštivé počasí je, jak se zdá, už neodmyslitelnou součástí závodů letošního ročníku Automotosprint ČR. Zatímco v minulém závodu se vypršelo přes noc, a závodní den v Hoškovicích se bez deště obešel, tentokrát jsme si vody „užili“ i během samotného závodění.

Naštěstí nebyl příval vody natolik velký, aby musel být závod přerušen. Závodníci si tak museli poradit s dráhou, která v průběhu dne měnila své vlastnosti. Diváci naopak na vlastní oči viděli, jak velký vliv na rychlost a jednotlivé časy má samotné počasí.

Kámen u Pacova nabídl velmi zajímavou podívanou. A také velmi zajímavé souboje. Jirka Pergl, během uplynulých 14 dnů opravil svůj Nissan GTR a předvedl výkon, který se dá očekávat od vozu s tisícem koňských sil. A to i přes drobné technické problémy. Stejně na tom byl i Honza Macek se svým Mitsubishi Evo V, který z minulého závodu musel odstoupit kvůli vadě na řemenici.

Velmi zajímavé bylo sledovat rakouskou návštěvu. Rainer Hausler se svým Suzuki Go Kart překvapil asi nejednoho diváka. Tahle motokára opravdu umí. Důkazem budiž nejen pohár, který získal ze své kategorie, ale také ten za Superfinále!

Sobotní závodění přilákalo nejen profíky a ostřílené závodníky, ale také Matěje Zacha se Seatem Leon. Matěj nejen, že odjel svůj první závod v rámci seriálu Automotosprint ČR, byl to zároveň jeho první závod v životě. Jsme moc rádi, že si pro svůj debut vybral právě Automotosprint a věříme, že se společně potkáme také na posledním tuzemském závodě 30.9. opět na letišti v Hoškovicích.

Skvělé výkony předvedly také dámy. Lucie Chadzopulos s Mitsubishi Colt, Alena Dulíková s Hondou CBR 1000 (3. místo v kategorii M3) a také tichá, nenápadná, ale velmi rychlá Nikola Kalinová s Audi (2. místo kategorii S7).

Nebodovaná, ale ohodnocená umístění.

Vítěz Superfinále Rainer Hausler - Rakousko

Nejvyšší rychlost v cíli kategorie „S“ Jiří Pergl - Česko, 230km/hod

Nejvyšší rychlost v cíli kategorie „P“ Pawel Grelich - Polsko 213km/hod

Nejvyšší rychlost v cíli v kategorii „M“ Ondřej Štrouf - Česko, 234km/hod

Dragmanem se stal Dominik Tichý. 

Shrnuto, podtrženo, byl to parádní den.

Standa Rubáš - moderátor

View All News

`