We're sorry, the content you requested has not been translated into polski. Displaying content in čeština language.
lipca 21, 2015

Peklo na dráze.

Proč? To si můžeme říkat o proměnlivém počasí v letošním ročníku každý závod. Ani Kámen 5. 7. 2015 nebyl výjimkou. Extrémní výkyvy počasí nás trápí, ale 57°C na letištní ploše, ze které vytéká asfalt, je opravdu nehostinné peklo. Změřili jsme 445 jízd 59 závodníkům. Všichni jsme tento teplotní nápor vydrželi, včetně měřící techniky, ale zatím nejvyšší úmrtnost, a to 7 automobilů, je daní možná i tohoto vedra. Postarat se o tyto vozy je úkolem dobrovolných hasičů ze Seče, děkujeme za jejich odtah. Tímto chci poděkovat i všem zúčastněným návštěvníkům, kteří dali přednost pátému závodu Šampionát Shell – Automotosprint ČR 2015 před opalovačkou u letního koupaliště. Abychom nezkolabovali, tak dobrovolní hasiči z Pacova nám naplnili obří kanďák s vodou, velké poděkování i panu Šulcovi ze Seče, který tuto službu zajistil. Smutnou tečkou pro naše kamarády, kteří se doposud starali o občerstvení, je odcizení jejich bufetového vozu. Na poslední chvíli jsme sehnali záskok, který je dokázal nahradit se super vyhlížejícím „autobufetem“.   


A co se neboduje, ale oceňuje? Tak to je nejvyšší rychlost v cíly: motorka - Krzysztof Dziura 243,95 km/hod, street -  Robert Matysiak 219,4 km/hod, profi - Pawel Grelich 206,58 km/hod. Tito tři závodníci mají speciální cenu od společnosti Shell Czech Republic a.s. a to poukázku na odběr pohonných hmot.
Další závod se uskuteční 29. 8. 2015 v Hoškovicích a 7 závodníků s časem pod 10 sekund má vstup i startovné na tuto akci zcela zdarma. A co na to počasí? No uvidíme.


Za Automotosprint ČR
Jiří Nikl

View All News

`